(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2019)
Straipsnyje pateikiama prieÅ¡mokyklinio amÅ¾iaus vaikÅ³ kÅ«rybiÅ¡kumo ugdymo Å¾aidimais teorinÄ— analizÄ— bei atlikto tyrimo rezultatÅ³ apÅ¾valga. TeorinÄ—je dalyje diskutuojama apie kÅ«rybiÅ¡kumo ugdymo/-si prieÅ¡mokykliniame amÅ¾iuje aktualumÄ…, apraÅ¡omos Å¾aidimo rÅ«Å¡ys ir jÅ³ reikÅ¡mÄ— vaiko ugdymui/-si, analizuojama Å¾aidimÅ³ svarba kÅ«rybiÅ¡kumo ugdymui/-si prieÅ¡mokykliniame amÅ¾iuje. Remiantis atlikto tyrimo rezultatais, pateikiamas tÄ—vÅ³ poÅ¾iÅ«ris Ä¯ kÅ«rybiÅ¡kumo ugdymÄ…/-si Å¾aidimais prieÅ¡mokykliniame amÅ¾iuje. Tyrime taikyti mokslinÄ—s literatÅ«ros analizÄ—s ir apklausos raÅ¡tu metodai. Tyrimo rezultatai atskleidÄ—, kad kÅ«ryba Å¾aidÅ¾iant teikia vaikui didÅ¾iulÄ¯ malonumÄ… ir pasitenkinimÄ…, kuris yra reikÅ¡mingas asmenybÄ—s tapsmui, nes Å¾adina savivertÄ—s jausmÄ…, o kÅ«rybiÅ¡kumo ugdymas Å¾aidimais jau ankstyvojoje vaikystÄ—je nulemia sÄ—kmingÄ… asmenybÄ—s vystymÄ…si ir formavimÄ…si.