(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2019)
Kredito unijÅ³ sektorius Lietuvoje funkcionuoja jau daugiau nei dvideÅ¡imt metÅ³, taÄiau nepakankamas finansinis stabilumas ir patikimumas lemia poreikÄ¯ ieÅ¡koti sektoriaus pertvarkos galimybiÅ³, galinÄiÅ³ uÅ¾tikrinti ilgalaikÄ¯ Å¡io sektoriaus vystymÄ…si. Lietuvos kredito unijÅ³ Ä¯statymo pakeitimai, kaip esminis kredito unijÅ³ sektoriaus pertvarko elementas, Ä¯sigaliojo nuo 2018 m., todÄ—l tampa aktualu Ä¯vertinti, kokÄ¯ poveikÄ¯ Å¡ie pakeitimai turÄ—s visam sektoriui, Å¾velgiant iÅ¡ kredito unijÅ³ ekspertÅ³ perspektyvos. Atliktas ekspertÅ³ nuomonÄ—s tyrimas leidÅ¾ia Ä¯vertinti teigiamus ir neigiamus pertvarkos elementus bei numanomÄ… poveikÄ¯ tolesnei kredito unijÅ³ sektoriaus raidai. Tyrimo rezultatai patvirtina prielaidÄ…, kad sÄ—kmingas kredito unijÅ³ sektoriaus pertvarkos Ä¯gyvendinimas gali turÄ—ti reikÅ¡mingÄ… teigiamÄ… poveikÄ¯ Lietuvos bankinio sektoriaus plÄ—trai, didinant finansiniÅ³ paslaugÅ³ apimtis ir pleÄiant jÅ³ spektrÄ….