(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2020)
Svetingumo ir turizmo rinka yra specifinÄ— â€“ sveÄiÅ³ lÅ«kesÄiai ir konkurencija nuolat didÄ—ja, paslaugÅ³ paskirstymo ir komunikavimo su vartotojais bÅ«dai sparÄiai keiÄiasi, taikomos naujos paslaugÅ³ teikimo technologijos, organizacijos nuolat patiria spaudimÄ… maÅ¾inti sÄ…naudas, o vadovai ir darbuotojai turi mokÄ—ti prisitaikyti dirbdami skirtingÅ³ tautybiÅ³ ir iÅ¡silavinimo komandoje. Svetingumo ir turizmo paslaugas teikianÄioms organizacijoms reikia darbuotojÅ³ su kompetencijomis, kurios atitinka Å¡io verslo poreikius. 2020 m. vasarioâ€“geguÅ¾Ä—s mÄ—nesiais vykdytas tyrimas, siekiant nustatyti svetingumo ir turizmo sektoriÅ³ darbuotojams reikalingas kompetencijas. Tyrimo rezultatams Ä¯takos galÄ—jo turÄ—ti 2020 m. pasaulinÄ— pandemija, kuri labai paveikÄ— analizuojamus svetingumo ir turizmo sektorius. Nustatyta, kad svetingumo ir turizmo sektoriuje dirbantys darbuotojai turi mokÄ—ti anglÅ³, rusÅ³ bei vokieÄiÅ³ kalbas, pasiÅ¾ymÄ—ti kÅ«rybiÅ¡kumu, iniciatyvumu ir lankstumu. Dirbant turizmo ir svetingumo srityse darbdaviams labai svarbu, kad visi darbuotojai gebÄ—tÅ³ valdyti stresÄ…, sprÄ™stÅ³ konfliktines situacijas, efektyviai planuotÅ³ laikÄ…, gebÄ—tÅ³ dirbti komandoje. GebÄ—jimas Ä¯tikinti, darbo planavimas ir organizavimas, gebÄ—jimas parduoti Ä¯monÄ—s produktus bei paslaugas, lyderystÄ— yra aktualÅ«s tik tam tikroms pareigybÄ—ms. Marketingo, psichologijos ir tarpkultÅ«rinio turizmo Å¾inios svarbios visiems svetingumo ir turizmo sektoriuje dirbantiems darbuotojams.