(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2021)
PaskutinÄ—s mylios pristatymas â€“ paskutinÄ— kelionÄ—s dalis iÅ¡ transporto mazgo Ä¯ galutinÄ™ paskirties vietÄ…, kuomet siekiama kuo greiÄiau nugabenti siuntinÄ¯ jo gavÄ—jui. Tai vienas svarbiausiÅ³, bet kartu ir problematiÅ¡kiausiÅ³ tiekimo grandinÄ—s etapÅ³. PasaulÄ¯ paveikusi COVID-19 pandemija sukÄ—lÄ— chaotiÅ¡kÄ… prekiÅ³ pristatymo paklausos Å¡uolÄ¯ ir kartu Ä¯rodÄ— verslumo, tiekimo grandinÄ—s valdymo bei strateginio valdymo aktualumÄ…. Pandemijos akivaizdoje iÅ¡ryÅ¡kÄ—jo paskutinÄ—s mylios pristatymo svarba bei kylantys iÅ¡Å¡Å«kiai. Atliekant kokybinius tyrimus Å¡iuo straipsniu siekiama iÅ¡analizuoti paskutinÄ—s mylios pristatymo reikÅ¡mÄ™ ir problematikÄ… bei Ä¯vertinti COVID-19 pandemijos Ä¯takÄ….