(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2021)
Vienas iÅ¡ Å¾mogiÅ¡kÅ³jÅ³ iÅ¡tekliÅ³ vadybos aspektÅ³, kuris prisideda prie darbo efektyvumo, konkurencinio pranaÅ¡umo, yra organizacinis klimatas. Å ioje publikacijoje yra analizuojamas organizacinis klimatas vienoje iÅ¡ Lietuvos statutiniÅ³ organizacijÅ³ â€“ kariuomenÄ—je. Nors statutinÄ—s organizacijos pasiÅ¾ymi specifiniais ypatumais â€“ statutiniais santykiais, grieÅ¾ta hierarchija lyginant su pelno siekianÄiomis organizacijomis, organizacinis klimatas iÅ¡lieka svarbus veiksnys siekiant organizacijos tikslÅ³ ir darbuotojo efektyvumo. Pastebima tendencija, kad kariuomenÄ—s tyrimuose daÅ¾niau dalyvauja karininkai, kurie vykdo planavimÄ…, o kariams, Ä¯gyvendinantiems Å¡iuos planus, skiriama maÅ¾iau dÄ—mesio. Geras planas yra svarbus siekiant tikslÅ³, bet netinkamas plano Ä¯gyvendinimas sukurs ir netinkamus rezultatus, t .y. planas iÅ¡ esmÄ—s nesuveiks. Å ioje publikacijoje analizuotos 25 profesinÄ—s karo tarnybos kariÅ³ (kareiviÅ³ ir puskarininkiÅ³), tarnaujanÄiÅ³ viename iÅ¡ Lietuvos kariuomenÄ—s batalionÅ³, nuomonÄ—s apie bataliono organizacinÄ¯ klimatÄ…. DuomenÅ³ analizÄ— atskleidÄ— bendrÄ… tendencijÄ…, kad organizacinis klimatas vertinamas gana teigiamai â€“ kariai mano, kad organizacija sudaro sÄ…lygas realizuoti lÅ«kesÄius, kariai gauna reikiamÄ… informacijÄ… (mokymus), reikalingus atlikti uÅ¾duotims, taip pat kariai mano, kad geba dirbti komandoje, esant reikalui sulaukia ir pagalbos. Teigiama, kad tarpusavio santykiuose vyrauja pasitikÄ—jimas vienas kitu, taip pat kariai gali panaudoti savo Å¾inias ir Ä¯gÅ«dÅ¾ius, organizacija sudaro galimybes siekti karjeros. AnalizÄ— taip pat atskleidÄ— tam tikrus, kareiviÅ³ ir puskarininkiÅ³ nuomone, tobulintinus organizacinio klimato aspektus â€“ dalis kariÅ³ nesijauÄia vienodai vertinami, nemano, jog nesutarimai yra sprendÅ¾iami teisingai, ne visi kariai teigia Å¾inantys savo uÅ¾duotis ir konkreÄius organizacijos tikslus, taip pat teigia, kad skiriamas darbo krÅ«vis yra per didelis. Publikacijoje taip pat pateikiamos rekomendacijos organizacinio klimato tobulinimui, atsiÅ¾velgiant Ä¯ atliktos duomenÅ³ analizÄ—s rezultatus.