(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2023)
Pasitenkinimas darbu â€“ tai, galima sakyti, asmens laimÄ—s jausmo profesinÄ—je veikloje laipsnis vertinant kognityviniu aspektu. Pastebima tendencija, kad daÅ¾niausiai pasitenkinimÄ… darbu prognozuojantys veiksniai vadyboje moksle yra socialiniai â€“ t. y. tokie, kurie gali bÅ«ti pakeiÄiami â€“ pvz., darbo uÅ¾mokestis, galimybÄ—s konsultuotis su ekspertais ir taip toliau, nors sutinkama, kad pasitenkinimas darbu yra priklausomas ne vien nuo socialiniÅ³ veiksniÅ³, bet ir asmeniniÅ³ veiksniÅ³. Taip pat pastebima tendencija, kad organizacijos, paprastai, apibrÄ—Å¾ia savo vertybes, kurios organizacijoje pasako, kaip mes sieksime tam tikrÅ³ tikslÅ³ (Ä¯gyvendinsime misijÄ…), bet greta organizaciniÅ³ vertybiÅ³ visada egzistuoja ir asmeninÄ—s vertybÄ—s. Idealiu atveju jos sutampa su organizacijos vertybÄ—mis, bet idealÅ«s atvejai yra reti, taip pat praktikoje asmeninÄ—s vertybÄ—s reÄiau sulaukia dÄ—mesio, nors asmeninÄ—s vertybiÅ³ ir organizaciniÅ³ vertybiÅ³ skirtumai skatina konfliktus, didesnÄ™ emocinÄ™ Ä¯tampÄ…. Tad Å¡iame straipsnyje yra analizuojama viena iÅ¡ asmeniniÅ³ savybiÅ³ â€“ asmeninÄ—s vertybÄ—s ir jÅ³ reikÅ¡mÄ— pasitenkinimui darbu reprezentatyvioje dirbanÄiÅ³ Lietuvos gyventojÅ³ imtyje. DuomenÅ³ analizÄ—s rezultatai parodÄ—, kad aukÅ¡tesnÄ¯ pasitenkinimÄ… darbu prognozavo aukÅ¡tesnis iÅ¡silavinimas, labiau iÅ¡reikÅ¡ti saugumo, orientacijos Ä¯ save / savirealizacijos ir orientacijos Ä¯ pasiekimÄ… vertybiniai tipai, o Å¾emesnÄ¯ pasitenkinimÄ… darbu prognozavo labiau iÅ¡reikÅ¡tas galios / valdÅ¾ios vertybinis tipas. Straipsnyje aptariama kas Å¡iems vertybiniams tipams yra svarbu jÅ³ profesiniame ir asmeniniame gyvenime, aptariama Å¡iÅ³ vertybiniÅ³ tipÅ³ reikÅ¡mÄ— profesinÄ—je veikloje.