(untitled) (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2023)
Straipsnyje gilinamasi Ä¯ ikimokyklinio ugdymo specialistÅ³ poreikio darbo rinkoje problematikÄ…, remiantis atlikto tyrimo rezultatais atskleidÅ¾iami pedagogÅ³ paieÅ¡kos ypatumai Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo Ä¯staigÅ³ vadovÅ³ poÅ¾iÅ«riu. Problema â€“ kokie ikimokyklinio ugdymo specialistÅ³ paieÅ¡kos, kuri yra specialistÅ³ poreikio darbo rinkoje Ä¯vertinimo komponentas, ypatumai iÅ¡ryÅ¡kÄ—ja ugdymo Ä¯staigÅ³ vadovÅ³ poÅ¾iÅ«riu? Tikslas â€“ atskleisti ikimokyklinio ugdymo specialistÅ³ paieÅ¡kos ypatumus bei Ä¯sidarbinamumo tendencijas Kauno mieste. Metodai: mokslinÄ—s literatÅ«ros ir dokumentÅ³ analizÄ—, apklausa raÅ¡tu, apraÅ¡omoji statistika. Pagrindiniai tyrimo rezultatai: didÅ¾ioji dalis apklaustÅ³ darbdaviÅ³ susiduria su sunkumais ieÅ¡kodami tinkamÅ³ specialistÅ³. VadovÅ³ sprendimÄ… priimti naujÄ… pedagogÄ… lemia Ä¯vairÅ«s, daÅ¾niausiai situaciniai motyvai. Kandidato Ä¯gytas aukÅ¡tasis iÅ¡silavinimas vadovÅ³ nurodomas kaip vienas svarbiausiÅ³ atrankos kriterijÅ³, taip pat statistiÅ¡kai reikÅ¡mingi yra Å¡ie atrankos veiksniai: kandidatas yra konkreÄios aukÅ¡tosios mokyklos absolventas; bÅ«damas studentu atliko praktikÄ… respondento vadovaujamoje Ä¯staigoje; turi patirties kitose ugdymo Ä¯staigose. Atsitiktinumas, jaunas kandidato amÅ¾ius, studijÅ³ metu kandidato atliktas uÅ¾sakomasis tyrimas nÄ—ra statistiÅ¡kai reikÅ¡mingi atrankos kriterijai. IÅ¡analizavus vadovÅ³ poÅ¾iÅ«rÄ¯ Ä¯ jÅ³ Ä¯darbintÅ³ Kauno kolegijos absolventÅ³ kompetencijas ir kvalifikacijÄ…, paaiÅ¡kÄ—jo, kad Å¡iÅ³ specialistÅ³ kvalifikacija atitinka darbo rinkos poreikius, o aukÅ¡tÅ³jÅ³ mokyklÅ³ absolventÅ³ profesinis pasirengimas vertinamas tik teigiamai. Analizuojant veiksnius, vadovÅ³ nuomone, labiausiai nulemianÄius Ikimokyklinio ir prieÅ¡mokyklinio ugdymo studijÅ³ programos absolventÅ³ Ä¯sidarbinimÄ…, paaiÅ¡kÄ—jo, kad, atsirinkdami reikiamus darbuotojus darbdaviai didÅ¾iausiÄ… dÄ—mesÄ¯ skiria studijÅ³ praktikos metu Ä¯gyjamiems Ä¯gÅ«dÅ¾iams ir bendrosioms bei dalykinÄ—ms kompetencijoms. Svarbiomis laikomos rekomendacijos iÅ¡ aukÅ¡tosios mokyklos (praktikos vietos) ir teorinÄ—s profesinÄ—s Å¾inios, o darbo patirtis, Ä¯gyta iki studijÅ³ / studijÅ³ metu, baigtos aukÅ¡tosios mokyklos vardas, paÅ¾intys (asmeniniai ir (arba) tÄ—vÅ³ socialiniai ryÅ¡iai), atsitiktinumas ar regiono ekonominÄ— situacija iÅ¡ esmÄ—s nevaidina jokio statistiÅ¡kai reikÅ¡mingo vaidmens. Tai rodo darbdaviÅ³ pasitikÄ—jimÄ… aukÅ¡tÅ³jÅ³ mokyklÅ³ parengtais specialistais, aukÅ¡tosiose mokyklose suteikiama kvalifikacija, kompetencijomis ir praktiniais Ä¯gÅ«dÅ¾iais.