DARBUOTOJÅ² Ä®SIPAREIGOJIMO ORGANIZACIJAI RAIÅ KA: LOGISTIKOS Ä®MONÄ–S ATVEJIS (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2019)
Vadovaujantis nuostatomis, jog organizacijai Ä¯sipareigojÄ™s darbuotojas daugiau energijos ir laiko skiria darbui, kokybiÅ¡kiau ir rezultatyviau atlieka pavestas uÅ¾duotis bei atsakingiau vykdo Ä¯sipareigojimus, verslo Ä¯monÄ—ms aktualu suvokti ir gebÄ—ti valdyti darbuotojo Ä¯sipareigojimo organizacijai reiÅ¡kinÄ¯. Tyrimo problema: kokie ir kaip asmeniniai veiksniai lemia darbuotojÅ³ Ä¯sipareigojimÄ… organizacijai? Tyrimo tikslas â€“ iÅ¡tirti darbuotojÅ³ Ä¯sipareigojimo logistikos Ä¯monei raiÅ¡kÄ… Ä¯vertinant asmeniniÅ³ veiksniÅ³ poveikÄ¯.Tyrimo uÅ¾daviniai: konceptualizuoti darbuotojo Ä¯sipareigojimÄ… organizacijai; iÅ¡analizuoti darbuotojo Ä¯sipareigojimo organizacijai modelius; identifikuoti asmeninius veiksnius, turinÄius poveikÄ¯ darbuotojo Ä¯sipareigojimui organizacijai; nustatyti darbuotojÅ³ Ä¯sipareigojimo Ä¯monei raiÅ¡kÄ…. Tyrimo metodai: mokslinÄ—s literatÅ«ros analizÄ— ir sintezÄ—, apklausa raÅ¡tu, duomenÅ³ rinkimas ir duomenÅ³ apdorojimas. Tyrimo rezultatÅ³ apdorojimui pritaikytas statistinÄ—s duomenÅ³ analizÄ—s programa SPSS, o duomenÅ³ grafiniam atvaizdavimui pasitelkta MS Excel. IÅ¡vados: darbuotojo Ä¯sipareigojimas organizacijai traktuojamas stipriu emociniu prieraiÅ¡umu prie organizacijos bei siekiu kuo ilgiau joje iÅ¡likti; darbuotojo Ä¯sipareigojimas organizacijai leidÅ¾ia geriau atlikti darbÄ… bei suteikia darbuotojui ir jo organizacijai abipusÄ™ naudÄ…. IÅ¡ moksliniams tyrimams taikomÅ³ nuo vienos iki keturiÅ³ dimensijÅ³ darbuotojo Ä¯sipareigojimo organizacijai modeliÅ³ populiariausias yra trijÅ³ komponentÅ³, apimantis darbuotojo emocinio, tÄ™stinio bei norminio Ä¯sipareigojimo organizacijai aspektus. Remiantis tyrimo rezultatais, logistikos Ä¯monÄ—s X darbuotojai pasiÅ¾ymi stipriausiai iÅ¡reikÅ¡tu emociniu prieraiÅ¡umu organizacijai. Turint omenyje, jog Å¡ioje Ä¯monÄ—je darbuotojai silpniausiai Ä¯sipareigojÄ™ tÄ™stiniu poÅ¾iÅ«riu, verta projektuoti ir ateityje diegti specifinÄ™ motyvacinÄ™ sistemÄ…, pagrÄ¯stÄ… darbuotojo darbo staÅ¾u.