VARTOTOJÅ² REKOMENDAVIMO RODIKLIO (NPS) TAIKYMAS AUKÅ TOJO MOKSLO SEKTORIUJE (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2020)
StudijÅ³ kokybÄ—s ir patrauklumo siekis deklaruojamas kaip prioritetinis daugelyje aukÅ¡tojo mokslo studijas realizuojanÄiÅ³ institucijÅ³. AukÅ¡tojo mokslo kokybÄ— visÅ³ pirma suprantama kaip geras iÅ¡silavinimas, kuris matuojamas sÄ—kmingu Ä¯sidarbinimu, darbdaviÅ³ atsiliepimais ir absolventÅ³ pasitenkinimu savo studijomis. Straipsnyje pateikiami absolventÅ³ nuomonÄ—s tyrimo, taikant rekomendavimo rodiklÄ¯ (NPS), rezultatai. NPS taikymas bÅ«dingas verslo Ä¯monÄ—ms, siekianÄioms Ä¯vertinti vartotojÅ³ pasitenkinimo lygÄ¯. StudijÅ³ kokybÄ—s vertinimui Å¡is rodiklis naudojamas kur kas reÄiau. Atlikto tyrimo rezultatai atskleidÅ¾ia absolventÅ³ pasitenkinimo studijomis lygÄ¯ bei poÅ¾iÅ«rÄ¯ Ä¯ institucijos vertybes, kaip studijÅ³ kokybÄ™ formuojantÄ¯ komponentÄ….