TURINIO RINKODAROS TYRIMÅ² KAITOS TENDENCIJOS 2010-2021 M.: SISTEMINIS POÅ½IÅªRIS (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2021)
DinamiÅ¡koje ir konkurencingoje rinkoje organizacijoms yra aktualu formuoti konkurencinÄ¯ pranaÅ¡umÄ… ir kurti ryÅ¡ius unikaliais, adresatams pritaikytais sprendimais. Siekiant organizacijoms konkurencinio pranaÅ¡umo skaitmeniniu pavidalu, naudojama turinio rinkodara, kuri mokslinÄ—je literatÅ«roje kol kas neturi bendros sampratos â€“strategija tai ar taktika. Turinio rinkodaroje svarbus yra pats turinys, kuris turi bÅ«ti unikalus, vertingas ir formuotÅ³ prieÅ¾astingumÄ… atlikti veiksmus ar sudarytÅ³ prielaidas ketinimams. AtsiÅ¾velgiant Ä¯ turinio rinkodaros kompleksiÅ¡kumÄ… ir plÄ—trÄ…, svarbu iÅ¡siaiÅ¡kinti geriausius turinio rinkodaros taikymo bÅ«dus bei vystymosi tendencijas. Å io straipsnio tikslas â€“ Ä¯vertinti turinio rinkodaros vystymosi tendencijas, atlikus 2010â€“2021 m. publikuotÅ³ mokslinÄ—s literatÅ«ros sisteminÄ™ analizÄ™. Tyrimo rezultatai parodÄ—, kad kasmet augo turinio rinkodaros moksliniÅ³ publikacijÅ³ skaiÄius ir plÄ—tÄ—si turinio rinkodaros tyrimÅ³ kryptys bei aspektai. Buvo rastos daÅ¾niausiai analizuojamos turinio rinkodaros kryptys, kurios susijusios su turinio rinkodaros sampratos, turinio rinkodaros vartotojÅ³ elgesio, turinio ir jo kanalÅ³ taikymo, turinio rinkodaros procesÅ³ analize. Å ios tyrimÅ³ kryptys tarpusavyje yra glaudÅ¾iai susijusios. Tyrimai atliekami Ä¯vairiais aspektais, atkreipiant didesnÄ¯ dÄ—mesÄ¯ Ä¯ prekÄ—s Å¾enklo, konkreÄios veiklos srities (pvz., turizmo) turinio automatizavimo ar vartotojÅ³ Ä¯sitraukimo aspektus. Turinio rinkodaros tyrimai buvo susisteminti pagal aktualiausias tyrimÅ³ kryptis, iÅ¡skiriant naudotus tyrimÅ³ metodus bei atskleidÅ¾iant galimÅ³ ateities tyrimÅ³ kryptis, kas sudaro galimybes sistemiÅ¡kai paÅ¾velgti Ä¯ turinio rinkodaros vystymosi tendencijas. Susisteminti ir apibendrinti rezultatai yra aktualÅ«s ne tik mokslininkams, formuojantiems tolimesnius tyrimus turinio rinkodaros tematika, bet ir naudingi praktikams, siekiantiems stiprinti organizacijÅ³ pozicijas unikalaus turinio dÄ—ka.