BAIGIAMÅ²JÅ² DARBÅ² RENGIMO ORGANIZAVIMO KOKYBÄ–S Ä®VERTINIMAS PAGAL WEIGHTED SERVQUAL METODIKÄ„ (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2021)
Å iame straipsnyje pritaikoma viena iÅ¡ populiariausiÅ³ kokybÄ—s vertinimo metodikÅ³ SERVQUAL siekiant apibrÄ—Å¾ti studijÅ³ proceso kokybÄ™. KonkreÄiai skiriamas dÄ—mesys galutiniam ir neabejotinai aktualiam studijÅ³ proceso etapui â€“ baigiamojo darbo rengimo organizavimui. Darbe iÅ¡analizuotos studijÅ³ kokybÄ—s vertinimo problematika ir SERVQUAL metodikos Weighted atÅ¡akos pritaikymo galimybÄ—s vertinant studijÅ³ kokybÄ™. Pritaikius SERVQUAL paslaugÅ³ kokybÄ—s vertinimo metodikÄ… baigiamÅ³jÅ³ darbÅ³ rengimo ir gynimo procesui, galima nustatyti darbo su studentais tobulinimo perspektyvas, o gauti rezultatai atskleidÄ— svarbiausias tobulinimo kryptis. ApskaiÄiuoti pagrindiniÅ³ SERVQUAL metodikos dimensijÅ³ (apÄiuopiamumo, atsakingumo, patikimumo, uÅ¾tikrintumo ir empatijos) parametrÅ³ balai. Rezultatai parodÄ—, kad tarp studentÅ³ lÅ«kesÄiÅ³ ir suvokimo didÅ¾iausiÄ… atotrÅ«kÄ¯ tarp visÅ³ metmenÅ³ turi empatija, o maÅ¾iausiÄ… atotrÅ«kÄ¯ turi patikimumas. Per abejus mokslo metus gauti panaÅ¡Å«s rezultatai.