Ä®MONÄ–S GAMYBOS SRAUTÅ² EFEKTYVUMO DIDINIMO GALIMYBÄ–S (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2021)
Straipsnyje nagrinÄ—jamos gamybos proceso tobulinimo ir efektyvumo galimybÄ—s langÅ³ ir durÅ³ gamybos Ä¯monÄ—je. Tyrimo tikslas â€“ iÅ¡analizuoti Ä¯monÄ—s gamybos efektyvumÄ… bei remiantis tyrimo rezultatais pateikti gamybos proceso tobulinimo ir darbo efektyvumo galimybes.IÅ¡analizuota gamybos efektyvumo samprata. Atliktas esamo Ä¯monÄ—s efektyvumo vertinimas. Pateiktos Ä¯monÄ—s darbo efektyvumo didinimo galimybÄ—s. Taikytas mokslinÄ—s literatÅ«ros, Ä¯monÄ—s dokumentÅ³ analizÄ—s ir vizualinio stebÄ—jimo metodas. Atliktas gaminiÅ³ normavimas, kurio metu nustatytas 2021 m. Ä¯monÄ—s efektyvumas, lyginant normavimo duomenis Ä¯monÄ— dirba efektyviau nei 2016 m., iÅ¡skirtos didÅ¾iausios ir daÅ¾niausiai pasitaikanÄios problemos gamyboje.Aptarus Ä¯monÄ—s Lean valdymo sistemÄ…, Ä¯diegtus metodus ir Ä¯rankius, pasiÅ«lytas Kaizen tobulinimo Ä¯rankis, skatinantis darbuotojus Ä¯sitraukti Ä¯ Ä¯monÄ—s gerinimo procesus ir Chaku-Chaku metodas, paÅ¡alinantis gaminiÅ³ kaupimo vietas, todÄ—l gamyba vyktÅ³ nenutrÅ«kstamai. IÅ¡skirtos penkios nuostoliÅ³ rÅ«Å¡ys, kurios nekuria vertÄ—s produktui, todÄ—l jas paÅ¡alinus sumaÅ¾Ä—tÅ³ sÄ…naudos, iÅ¡tekliai ir iÅ¡laidos.
Keywords: gamybos srautai; efektyvumas; Lean; Chaku-Chaku; Kaizen