ELEKTRONINIÅ² PARDUOTUVIÅ² VERTINIMO KRITERIJÅ² HIERARCHIJA (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2022)
Pastaraisiais metais pastebÄ—ta vis didÄ—jantis susidomÄ—jimas interneto svetainÄ—mis, kuriant naujas interneto parduotuves ar jas atnaujinant. Interneto svetainiÅ³ kÅ«rimas yra neatsiejamas nuo jos vertinimo, tad svarbu nustatyti tinkamus el. parduotuvÄ—s vertinimo kriterijus. Darbo tikslas â€“ verifikuoti el. komercijos vertinimo modelÄ¯, nustatant el. parduotuviÅ³ vertinimo kriterijÅ³ hierarchijÄ…. Vienas iÅ¡ pagrindiniÅ³ el. parduotuvÄ—s vertinimo modeliÅ³ yra svetainÄ—s vartotojo sprendimo priÄ—mimas (AHP). Straipsnyje pristatomi 2022 m. atlikto tyrimo rezultatai, kurie atskleidÅ¾ia el. parduotuvÄ—s vertinimo kriterijÅ³ hierarchijÄ…, orientuotÄ… Ä¯ vartotojo ir svetainÄ—s kÅ«rÄ—jo interesÅ³ suderinamumÄ…. PasikeitÄ™ svetainÄ—s vartotojÅ³ lÅ«kesÄiai ir interesai neapsiriboja vien tik svetainÄ—s tipÅ³ iÅ¡skyrimu, daug svarbiau tampa uÅ¾tikrinti svetainÄ—s lankytojÅ³ sprendimÄ… tÄ™sti narÅ¡ymÄ… internete ir pakartotinai apsilankyti svetainÄ—je. Siekiant iÅ¡laikyti aktyvÅ³ vartotojÄ…, bÅ«tina uÅ¾tikrinti tarpasmeninÄ¯ bendravimo kriterijÅ³, rekomendacijÅ³ teikimo kriterijÅ³, bei tolimesnÄ™ sklaidÄ… naudojant socialiniÅ³ medijÅ³ platformas.
Keywords: internetinÄ—s svetainÄ—s; el. parduotuvÄ—s; vertinimo kriterijai; komunikacija