ADMINISTRACINÄ– ATSAKOMYBÄ– UÅ½ COVID-19 KARANTINO REIKALAVIMÅ² PAÅ½EIDIMUS: LIETUVOS ATVEJIS (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2022)
COVID-19 pandemija pakeitÄ— visÄ… pasaulÄ¯, ne iÅ¡imtis ir Lietuva, kuriai teko iÅ¡Å¡Å«kis suvaldyti pavojingÄ… virusÄ…. Analogo Lietuvoje neturinti situacija privertÄ— valdÅ¾ios institucijas keisti daugybÄ™ Ä¯statymÅ³ tam, kad pandemijos Ä¯taka valstybei bÅ«tÅ³ kuo maÅ¾esnÄ—. Lietuvos Respublikos administraciniÅ³ nusiÅ¾engimÅ³ kodeksas, buvo papildytas tam tikrais nusiÅ¾engimais, susijusiais su karantino sÄ…lygÅ³ paÅ¾eidimais. Å is pokytis lÄ—mÄ— ir policijos institucijÅ³ veiklÄ…, kurios turÄ—jo sukurti tokiÅ³ administraciniÅ³ nusiÅ¾engimÅ³ tyrimÅ³ praktikÄ…. Kaip sekÄ—si stabdyti COVID-19 viruso plitimÄ… Lietuvoje pasitelkiant tam tikrÅ³ ribojimÅ³ Ä¯vedimÄ… ir atsakomybÄ—s uÅ¾ Å¡iÅ³ ribojimÅ³ taikymÄ…, bus aptariama Å¡iame straipsnyje.
Keywords: COVID-19; karantinas; ekstremali situacija; karantino sÄ…lygos