Burnos prieÅ¾iÅ«ros specialistÅ³ komandinis darbas (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2023)
Straipsnyje siekiama atskleisti burnos higienistÅ³ ir gydytojÅ³ odontologÅ³ poÅ¾iÅ«rÄ¯ Ä¯ komandinÄ¯ darbÄ…. Apie komandinÄ¯ darbÄ… sveikatos prieÅ¾iÅ«ros srityje Å¡iomis dienomis yra kalbama nemaÅ¾ai, siekiama, kad komandiniu darbu bÅ«tÅ³ paremtas visas burnos prieÅ¾iÅ«ros specialistÅ³ darbas. Å iuolaikiniame pasaulyje komandinis darbas yra vienas iÅ¡ svarbiausiÅ³ organizacijos sÄ—kmÄ™ lemianÄiÅ³ veiksniÅ³. Vis labiau vystantis sveikatos prieÅ¾iÅ«ros sistemai ji tampa biosocialine, Ä¯ paciento prieÅ¾iÅ«rÄ… Ä¯traukiama vis daugiau Ä¯vairiÅ³ sriÄiÅ³ specialistÅ³. Labai svarbus Å¡io progreso Å¾ingsnis â€“ didÄ—jantis poreikis pereiti prie komandinio darbo metodo. Komandoje daÅ¾niausiai pasidalijama vaidmenimis, kuriÅ³ kiekvienas yra vienodai svarbus ir reikÅ¡mingas. DaÅ¾niausiai vieno komandos nario darbo rezultatai yra susijÄ™ su kito kolegos padarytu darbu, todÄ—l tokiu bÅ«du kolegos skatina vienas kitÄ… atlikti jam pavestÄ… darbÄ… nepriekaiÅ¡tingai.
Keywords: burnos prieÅ¾iÅ«ros specialistai; komandinis darbas; burnos higienistai; komanda