Atvejo vadybininko veiklos motyvacija (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2023)
Atvejo vadyba, sprendÅ¾iant socialinius iÅ¡Å¡Å«kius ir siekiant uÅ¾tikrinti vaiko gerovÄ™ bei teigiamus pokyÄius Å¡eimoje, vis daÅ¾niau Ä¯vardijama kaip efektyvus metodas, nors Lietuvoje atsirado ir pakankamai neseniai â€“ nuo 2018 m. Atvejo vadybininkas koordinuoja pagalbÄ… Å¡eimai, patirianÄiai rizikÄ…, dirba komandoje su socialiniu darbuotoju bei skirtingÅ³ institucijÅ³ specialistais. Pastebima, kad tiek klientai, tiek ir specialistai vis dar ne visada supranta Å¡io specialisto veiklos specifikÄ…, darbÄ… sunkina nuolat keiÄiami Ä¯statymai. Tai gali turÄ—ti Ä¯takos specialistÅ³ emocinei savijautai, savo veiklos efektyvumo vertinimui, motyvacijai ir pasitenkinimui profesine veikla. Manoma, kad visame pasaulyje ir Lietuvoje nemaÅ¾a dalis darbuotojÅ³, tarp jÅ³ ir socialinio darbo srityje, nÄ—ra patenkinti savo darbu, turi Å¾emÄ… motyvacijÄ… ir iÅ¡gyvena neigiamus jausmus. Lietuvoje stinga tyrimÅ³ apie atvejo vadybos sritÄ¯ socialiniame darbe, todÄ—l Å¡io tyrimo metu stengiamasi analizuoti, kas skatina bei demotyvuoja atvejo vadybininkus jÅ³ veikloje. Buvo atliktas kokybinis tyrimas, o rezultatÅ³ analizei naudota turinio analizÄ—. Tyrimo rezultatai parodÄ—, jog atvejo vadybininkus labiausiai profesinÄ—je veikloje skatina noras padÄ—ti sunkumÅ³ patirianÄioms Å¡eimoms, siekis realizuoti asmeninius tikslus, akivaizdÅ«s teigiami veiklos rezultatai bei pasitenkinimas profesine veikla, darbo uÅ¾mokestis. MotyvacijÄ… didina geri profesiniai santykiai su kolegomis, moralinis vadovo ir kolegÅ³ palaikymas, rutinos ir monotonijos nebuvimas profesinÄ—je veikloje, stebimi klientÅ³ gyvenimo pokyÄiai ir jÅ³ dÄ—kingumas, sukurti geri santykiai ir sÄ—kmingas bendradarbiavimas su kitais specialistais, materialinis paskatinimas.  MotyvacijÄ… maÅ¾ina profesinÄ—s veiklos sudÄ—tingumas ir specifika, bendravimo ir bendradarbiavimo su klientais bei kitais specialistais sunkumai, nemotyvuoti, pagalbos nepriimantys klientai, didelÄ— teisÄ—s aktÅ³ kaita, neigiama informacija ir Ä¯vykiai, emocinis fonas bei per maÅ¾as atvejo vadybininko pareigybÄ—s Å¾inomumas.
Keywords: atvejo vadybininkas; veiklos motyvacija; iÅ¡oriniai ir vidiniai motyvai; veiklos motyvacijÄ… didinantys ir maÅ¾inantys veiksniai