DARBUOTOJO TÄ˜STINÄ® Ä®SIPAREIGOJIMÄ„ ORGANIZACIJAI SKATINANTYS VEIKSNIAI (Mokslo taikomieji tyrimai / Applied Research, 2017)
Darbuotojo tÄ™stinÄ¯ Ä¯sipareigojimÄ… organizacijai sustiprinantys veiksniai yra asocijuotini su individo patirtimi bei tuo, kÄ… jis davÄ— organizacijai. Tyrimo tikslas â€“ suklasifikuoti darbuotojo tÄ™stinio Ä¯sipareigojimo organizacijai veiksnius. Tyrimo teorinÄ— prieiga pagrÄ¯sta mokslinÄ—s literatÅ«ros analize ir sinteze. Empirinis tyrimas paremtas kiekybiniÅ³ duomenÅ³ apdorojimo metodais, taip pat â€“ daugiamaÄiais, tokiais kaip: koreliacija, faktorinÄ— analizÄ— (Principal component ir Alpha factoring metodai), dispersinÄ— analizÄ— (One-Way-Anova metodas) bei apraÅ¡omÄ…ja statistika. Straipsnyje apibrÄ—Å¾iama darbuotojo tÄ™stinio Ä¯sipareigojimo organizacijai sÄ…voka vadybos mokslo kontekste; nusakomi Å¡io tipo Ä¯sipareigojimÄ… organizacijai inicijuojantys konceptualÅ«s veiksniai; faktorine analize identifikuojamas socialiniÅ³-demografiniÅ³, darbiniÅ³ ir organizaciniÅ³ kintamÅ³jÅ³ poveikis darbuotojo tÄ™stiniam Ä¯sipareigojimui organizacijai; pristatomas pagrÄ¯stas ir iÅ¡plÄ—stas darbuotojo tÄ™stinio Ä¯sipareigojimo organizacijai veiksnius reflektuojantis klasifikatorius. Tyrimo rezultatai, reprezentuojantys iÅ¡plÄ—stinius darbuotojo tÄ™stinio Ä¯sipareigojimo organizacijai veiksnius, dekoduoja su darbu siejamas individÅ³ elgsenas organizacijoje bei pagilina mÅ«sÅ³ suvokimÄ… apie specifiniÅ³ veiksniÅ³ poveikÄ¯ darbuotojo tÄ™stiniam Ä¯sipareigojimui organizacijai.